Želite postati vlasnik Fountaine Pajot katamarana ili ste već Vlasnik jednog of FP katamarana?

Tada morate razmišljati o servisu Vašeg katamarana te o održavanju I rezervnim dijelovima. Naša tvrtka zahvaljujući velikom iskustvu u charter djelatnost i distribuciji novih plovila od 1999. Godine nudi rješenje za sve Vlasničke potrebe kada su u pitanju: servis, daljnje održavanje, zimovanje, priprema plovila za jedrenje, regate, plovidbu prije Vašeg dolaska itd.

Fountaine Pajot nudi vrlo ozbiljnu podršku svim Vlasnicima katamarana u vidu rezervnih dijelova, garancijskih poslova i dodatnih ugradnja/instalacija naknadno.

Sa više od 20 zaposlenika pokrivamo sve potrebne radnje vezane za Vašeg (budućeg) katamarana od narudžbe do isporuke ‘’ključ u ruke’’, sve do daljine upotrebe na Jadranu.

 

Kupnja katamarana

Prilikom kupnje katamarana, kupci nas mogu kontaktirati direktno na email, telefon ili nas mogu posjetiti u našim uredima (Dubrovnik, Split i Trogir) gdje zajedno s našom ekipom iz prodaje definirati model koji ih najviše zanima. Uz prethodno najavljivanje i u dogovoru s nama se mogu i naši modeli vidjeti uživo I testirati. A za veće modele se mogu organizirati testna jedrenje ili razgled tvornice u francuskoj u dogovoru sa brodogradilištem.

Uživo s nama se mogu definirati specifikacije katamarana, završne ponude, cjenike i finalne ponude sa isporukom u Hrvatskoj ili na Jadranu. A iznimno ili za veće modele se isporuka može dogovoriti na određeno i definirano mjesto od strane Kupca.

Prije nego što se definira sama kupnja katamarana je bitno definirati plan korištenja kako bi se na što optimalniji način odabrala oprema i uvjete isporuke. Sva tehnička pitanja mogu biti postavljenja nama ili tvornici ako su pitanja specifična uz našu pomoć. Prije potvrde narudžbe je također bitno definirati rok isporuke.

Za realizaciju kupnje uz ovjerenu ponudu i potpisanog kupoprodajnog ugovora je potrebno uplatiti 15% vrijednosti katamarana. Ostatak se naplaćuje mjesec dana prije isporuke.

Sami transfer do marine destinacije se također definira prilikom kupnje na trošku Kupca u dogovoru s nama.

Sama primopredaja katamarana se u tom slučaju odvija u Hrvatskoj zajedno sa našim zaposlenicima prilikom koje se mogu proći svi detalji na katamaranu. Tada se potpisuje I garancijski ugovor.

Servis i održavanje

Servis i održavanje katamarana za vlasnike u “zimskom periodu” odnosno u periodu kada Vlasnik ne boravi na brodu zna biti briga ukoliko se plovilo nalazi daleko od Vas ili ukoliko nemate dovoljno vremena da biste obavili redovno održavanje.

Naša tvrtka nudi sve vrste održavanja i popravka u dogovoru sa vlasnicima i marinama od poliranja i podmazivanja trupa do servisiranja jedra i WC pumpa.

 

Rezervni dijelovi

Fountaine Pajot nudi mogućnost narudžbe rezervnih dijelova preko vlastite mreže distributera, ukoliko trebate jedan specifičan dio na Vašem katamaranu, potrebno nam je samo poslati email ili nazvati sa brojem trupa Vašeg katamarana i opisom stavke koja Vas zanima.

Potom Vam šaljemo ponudu za dio sa troškovima transporta, rokovima dostave te cijenom našeg rada ukoliko je potrebno dio ugraditi ili zamijeniti.

Kada su garancijski radovi u pitanju, tada tražimo od tvornice potvrdu da se stavka promjeni bez troškova za Vlasnika.