Želite postati vlasnik katamarana ili ste već vlasnik katamarana?

Tada morate razmišljati o održavanju Vašeg katamarana te o servisu i rezervnim dijelovima. Naša tvrtka zahvaljujući velikom iskustvu koje smo stekli kroz 20 godina rada u charteru i prodaji novih plovila od 1999. godine posjeduje znanje i program kako bi vam nudili rješenje za sve Vlasničke potrebe kada su u pitanju: servis, zimsko i ljetno održavanje, zimovanje, priprema plovila za jedrenje ili regate, ugradnja i popravak itd. Fountaine Pajot nudi podršku svim Vlasnicima katamarana u vidu rezervnih dijelova, garancijskih poslova i dodatnih ugradnja/instalacija.
Sa više od 20 zaposlenika pokrivamo sve potrebne radnje vezano na Vašeg (budućeg) katamarana od same narudžbe do isporuke ‘’ključ u ruke’’.

 

Kupnja katamarana

Prilikom kupnje katamarana, kupci nas mogu kontaktirati direktno na email, telefon ili nas mogu posjetiti u našim uredima: naš glavni prodajni ured se nalazi u bazi Marina Baotić. Imamo urede i baze u ACI Trogir, ACI Dubrovnik i Splitu. Zajedno sa našim kolegama iz prodaje možemo definirati model koji Vas zanima i razgovarati o svim detaljima i uvjetima kupnje i isporuke. Uz prethodno najavljivanje i u dogovoru s nama se mogu vidjeti i testirati svi aktualni modeli Fountaine Pajot katamarani. Za veće Flagship modele (Ipanema 58 & Alegria 67) se mogu organizirati testna jedrenja i razgledi brodogradilišta Francuskoj
Uživo možemo definirati specifikaciju katamarana, pregovarati o završnim ponudama, mogu se detaljno proći cjenici.
Prije nego što se definira kupnja katamarana je bitno definirati plan korištenja kako bi se na što optimalan način odabrala odgovarajuća oprema i uvjeti isporuke. Sva tehnička pitanja mogu biti postavljenja nama ili tvornici ako su neka od pitanja specifična. Rokovi isporuke i raspoloživosti ovise o modelima katamarana te o periodu godine. Za realizaciju kupnje uz ovjerenu ponudu i potpisanog kupoprodajnog ugovora je potrebno uplatiti sigurnosni depozit koji se prosljeđuje principalu kako bi se narudžba službeno potvrdila na me kupca. Balans plaćanje u principu se traži mjesec dana prije isporuke dap La Rochelle – Francuska.
Transfer morem iz Francuske do finalne destinacije također definira prilikom kupnje na trošku Kupca.
Tehnička i službena primopredaja katamarana se odvija u dogovoru sa kupcem na mjestu isporuke u La Rochelle i u marini destinacije.

Servis i održavanje

Servis i održavanje katamarana za vlasnike u “zimskom periodu” odnosno u periodu kada Vlasnik ne boravi na brodu je važan korak u očuvanju i sigurnost katamarana. Ukoliko se plovilo nalazi daleko od Vas ili ukoliko nemate dovoljno vremena ili znanja da biste obavili redovno održavanje, naša tvrtka nudi sve vrste održavanja i popravka u dogovoru sa vlasnicima i marinama. Naši djelatnici mogu obaviti svaku vrstu popravaka ili instalacija na Vašem katamaranu: električne instalacije, drvenarija i stolarija, navigacijski instrumenti, popravak i servis jedara, servisa motora i generatora, poliranje, antifouling itd.

 

 

Rezervni dijelovi

Fountaine Pajot nudi mogućnost narudžbe rezervnih dijelova preko vlastite mreže ovlaštenih distributera. Ukoliko trebate jedan specifičan dio na Vašem katamaranu, možete nam poslati upit emailom ili nas kontaktirati na telefonu sa brojem trupa Vašeg katamarana i opisom stavke koja Vas zanima.

Po primitku Vašeg upita, obvezni smo Vam poslati ponudu za dio sa troškovima transporta, rokovima dostave te cijenom našeg rada ukoliko je potrebno dio ugraditi ili zamijeniti.

 

Kada su garancijski radovi u pitanju, tada tražimo od tvornice potvrdu da se stavka promjeni bez troškova za Vlasnika.