Helia 44 - Skipper training catamaran

Skiper trening katamaran. Nemate nikakvih iskustva na katamaranu? Želite naučiti kako isploviti i manevrirati na katamaranu sa 2 motora i 2 trupa? Želite zajedriti na katamaranu i vidjeti razliku od jedrenja na mono-trupcu i jedrilici? U tom slučaju preporučamo naš program Skiper Trening Katamaran.
Iz godine u godinu, katamarani postaju sve više i više popularni i atraktivni, potražnja na tržištu je sve veća i ide u dva smjera: tržište najma i chartera & privatni korisnici i vlasnici.
Bez obzira na ovaj zaključak, i dalje postoji veliki broj ljudi, pomoraca, jedriličara i ostalih koji nisu nikada do sada isplovili na katamaranu, to je jedan od glavnih razloga zašto smo pripremili program Skiper Trening Katamarana. Naime, znamo da će tržišta katamarana i dalje rasti i da će veliki broj postojećih vlasnika plovila i brodova preći na katamarane koje nemaju konkurenciju u smislu prostora, komoda i sigurnosti. A sve češće dobivamo direktne upite ljudi koji žele naučiti i dobiti iskustva na katamaranu.
Ultra je dakle odlučila ponudi novi program učenja upravljanja katamarana zahvaljujući našem velikom stečenom iskustvu iz odrađenih tečajeva Škola Jedrenja. Kao što znate, Ultra Jedrenje je prije svega jedriličarka tvrtka koja dugi niz godina (od 1995.) kao glavna aktivnost nudi tečajeve Škola Jedrenja polaznicima u suradnji sa našim profesionalnim instruktorima. Kroz našu školu jedrenja će prošlo više od 1.800 sudionika iz cijelog svijeta, neki od njih su u međuvremenu postali i sami profesionalni skiperi, instruktori ili vlasnici brodova. Naše su glavne reference certifikat ISSA i hrvatsku B dozvolu. U pripremi smo poboljšati našu uslugu u suradnji sa agentima kako bi ponudili RYA i ISPA standarde (uskoro…).

Catamaran Skipper training

Cilj naših programa i tečajeva Skiper Trening Katamaran nije polaganje ispita i dobitak dozvola budućim skiperima već pružiti prvi korak učenja plovidbe na katamaranima i dati im iskustvo i znanje kako bi jednog danas mogli samostalno ploviti i položiti odgovarajuće ispite (RYA, ISSA itd.)

Što ćete naučiti u našem programu Skiper Trening Katamaran?

– Kako manevrirati u marinama?
– Kako usidriti katamaran?
– Kako se vezati?
– Kako jedriti na katamaranu?
– Kako koristiti motore?
– Kako otvoriti, skratiti i zatvoriti jedra?
– Kako se ponašati u specifičnim situacijama?
– Kako poštovati more, druga plovila i prirodu?
– Kako komunicirati i ponašati se na katamaranu?
– Kako pripremiti i održavati katamaran?
– (…) i mnogih drugih radnji koje su bazične ili napredne na moru, radnje koje su specifične u svijetu katamarana
Planiramo održati više tečajeva već ovu zimu na našem katamaranu Fountaine Pajot Helia 44. Katamaran Helia 44 je komforan i prostoran katamaran koji ima 4 velike duple kabine i 4 kupatila za optimalni boravak. Helia 44 je siguran i brz katamaran koji pruža odlične performance jedrenja i uvjete boravka na moru.
Glavni cilj našeg Skiper Trening Katamaran programa je da naši skiperi pomažu ljudima koji su već kupili ili žele kupiti katamaran da steknu iskustvo i povjerenje. Program će se sastojati od 4 dana programa sa profesionalnim skiperom koji će objasniti u teoriji i realnoj situaciji.

Sljedeći planirani termini:

FOUNTAINE PAJOT HELIA 44:
Datum: Travanj 28. – Svibanj 2.
Cijena: 895,00€/osobi*
Datum: Lipanj 16. – Lipanj 20.
Cijena = 895,00€/osobi*
*4 osobe minimalno
For all questions or request, please feel free to contact us: school@ultra-sailing.hr